Kuusijuhlan satoa

Kirjoituksia

Kaisa Lepolan tervehdyspuhe

Hyvää loppiaista kuusijuhlavieraat

Ja oikein hyvää uutta vuotta. Uusi vuosi on tuonut uudet tuulet Forssan työväenyhdistykseen. Minä olen saanut suuren kunnian aloittaa tämän yhdistyksen, Forssan sosialidemokraattien puheenjohtajana. Se mikä tekee tästä vielä erityisen merkityksellistä on se, että olen ensimmäinen nainen kautta pitkän historian, joka toimii Forssassa nyt puheenjohtajana. Forssan työväenyhdistys vastaa sosiaalidemokraattisesta toiminnasta ja kunnallispolitiikan toteuttamisesta kuntamme alueella. Työväenyhdistys on perustettu vuonna 1889. Kaisa Lepola

Haluan kiittää pitkäaikaisesta puheenjohtajakaudesta Eino Järvistä ja tietysti kaikesta siitä työstä jota olet yhdistyksen hyväksi tehnyt.

Keväällä eduskuntavaalien alla sain Hämäläisen Tertulta kahvila-avajaisissa lahjaksi kirjan; vuosisadan naisliike….naiset ja sosialidemokratia 1900-luvun Suomessa. Kirjassa pohditaan sitä, miten naisten toiminta jäsentyi vahvasti ja vahvaksi miesjohtoisessa puolueessa. Kirjassa esitellään myös Suomen vanhimman poliittisen naisjärjestön hämmästyttävän laajaa sosiaalista työtä mm. kesäsiirtoloiden, ensikotien, äitiyshuollon, vanhusten ja kuluttajavalistuksen hyväksi. Meillä sosiaalidemokraateilla on uraauurtava rooli tasa-arvoliikkeen ja hyvinvointivaltion perusteiden luojana ja toteuttajana. Ja naisliike toimi puolueen sosiaalisena omatuntona ja arjen tarpeiden tulkkina.

Näen paljon yhtäläisyyttä tuohon 1900-luvun alkupuolen puolueemme historiaan nyt tässä ajassa. Yhteiskunnassa on jollain lailla vallalla vihanpitoa, yleistä lamaannusta, piruilua ja selkäänpistämistä. Kovat arvot ja teot puhuvat päätöksenteossa. Monet taloudelliset leikkaukset koskevat juuri niihin julkisen puolen palveluihin ja julkisella puolella tehtävään työhön ja tehtäviin. Toimiin, jotka ovat yhteiskunnan tärkeitä tukipilareita meille kaikille. Tietysti päätöksiä joudutaan jokaisessa ajassa tarkastelemaan ajan haasteet ja tarpeet huomioiden.

Kuitenkin sen voi aina valita, miten ja minkälaisilla arvoilla toimitaan. Niin päätöksenteossa, kuin esimerkiksi yhdistyksen johdossa. Itse pyrin tuomaan paikallisen puolueemme johdossa tähän työhön pehmeyttä, avoimuutta ja luottamuksen arvoista yhteistyötä muiden kanssa. Haluan rohkaista ja kannustaa kaikkia toiminnassamme mukana olevia ja toivottavasti uusia toimintaan mukaan tulevia. Toivon tuovani toimintaan puheenjohtajana naisnäkökulmaa, ison perheen äitikokemusta, sosiaalihuollon vahvan asiantuntijan osaamista sekä joukkuepelaajan yhteistyötaitoja. Valtuuston puheenjohtajana minulla on käytössäni aina ajankohtaiset kaupungin päätöksentekoa koskevat asiat, joten pääsemme yhdessä vaikuttamaan myös niihin.

Mutta nyt on aika esitellä yhdistyksen uusi johtokunta, jonka kanssa me yhdistystä johdamme ja työtä teemme. FTY n Johtokunta

Vasemmalta katsoen
Kaisa Lepola, puheenjohtaja
Jarmo Mäkilä, nettivastaava
Matti Uutela, työväentalosta vastaava
Tapio Talikainen, taloudenhoitaja
Leena Anttila, opintosihteeri
Vesa Niininen, varapuheenjohtaja
Jyrki Kantola, jäsenasioidenhoitaja
Klaus Ruisvaara
Riitta Saari, sihteeri
kuvasta puuttuu Mari Penttilä